Veel Gestelde Vragen | FAQ | Alle Antwoorden Op Jouw Vragen

Hoe kan ik reserveren of boeken?

Je vult een aanvraag in via ons contactformulier. Daarna ontvang je spoedig jouw gepersonaliseerde vrijblijvende offerte via mail. Wanneer je hiermee akkoord gaat, volstaat het om ons het contractje in bijlage volledig ingevuld en ondertekend terug te bezorgen. Vanaf dat ogenblik ligt de boeking vast en zijn alle afspraken duidelijk. Voor de betaling ontvang je van ons een factuur per mail toegestuurd. Deze kan vooraf betaald worden via overschrijving, of in contanten overhandigd aan jouw DJ de avond van het feest.

Hoe ver van tevoren moet ik mijn feest vastleggen?

Over het algemeen staan er veel parties ca. 2-3 maanden van tevoren vast. Wij hebben zelfs boekingen voor een feestavond voor het jaar erop! Dit geldt trouwens ook voor de boeking van uw feestzaal. Wees er dus tijdig bij. Zo heeft u één kopzorg minder, en kan u zich verder concentreren op andere noodzakelijke voorbereidingen voor uw feest.

Mag ik me nog aan extra kosten verwachten?

In principe niet. Het spreekt vanzelf dat het aantal draaiuren kunnen verschillen, maar dit wordt duidelijk vermeld op de offerte. Onze offertes zijn allesomvattend: dj, verplaatsing, noem maar op. Alles zit in één forfait vervat, zodat u achteraf geen verrassingen staan te wachten. Hou er ook rekening mee dat de DJ (+ evt. medewerker) tijdens de prestatie, opbouw en afbraak al eens een frisdrankje of een biertje kan nuttigen. Bij langere prestaties (> 8u) dient u tevens een maaltijd te voorzien. De locatie dient wél goed bereikbaar te zijn (gelijkvloers, afstand tot parkeerplaats: max. 30m). De weg van de los/laadplaats naar de lokatie dient verhard te zijn (dus ook geen gras of grind).

Wat hebben jullie nodig op de locatie?

Vrije ruimte: minimaal 3,50m B x 1,50m D x 2,50m H (of een veelvoud hiervan, afhankelijk van de gekozen installatie)

Stroomvoorziening: 230V, min. 16A (geaard en op een gescheiden circuit), stopcontacten op max. 5m van de discobar verwijderd

Tafels: 2 à 3 normale tafels (voorzien van tafelrok)

Podium: niet noodzakelijk

Een volledig overzicht van de technische vereisten kan je hier downloaden.

Nemen jullie eigen apparatuur mee?

Je kan onze DJ’s boeken mét of zonder onze discobars. Natuurlijk kan je onze DJ’s ook afzonderlijk boeken. Merk wel op dat in dit geval de aanwezige installatie aan bepaalde technische vereisten dient te voldoen. Deze variëren van DJ tot DJ.

Welke muziek draaien jullie?

De muziekkeuze op het feest wordt steeds vooraf uitgebreid besproken met de klant, maar we hebben echt alle genres mee. Zo kunnen we op elk moment inspelen op de verzoeken van uw genodigden.

Kunnen we vooraf een playlist bezorgen?

Je kan vooraf een lijst met verzoeknummers overmaken aan de DJ. Hij kan dan zelf beoordelen in welke richting uw feest kan gaan. Een echte playlist als dusdanig raden we echter niet aan. Maar al te vaak draait dit fallikant uit voor de sfeer op uw feest. Immers, niet al uw gasten delen uw muzikale smaak en niet alle muzieknummers zijn dansbaar. Onze DJ’s hebben – mede door hun ervaring – voldoende bagage aan boord om uw wensen aan bod te laten komen in een vlotte mix.

Met hoeveel DJ's komen jullie?

Standaard voorzien wij één professionele DJ voor uw fuif of feest (tenzij je er meerdere wenst). Eventueel kan deze nog vergezeld worden door een aanvullende technieker of extra dj als wij dit nodig achten.

Welke DJ komt er spelen op ons feest?

Wij selecteren een 10-tal dagen op voorhand de DJ die het best aan uw eisen en verwachtingen voldoet. Wij bezorgen hen vooraf alle nodige informatie en afspraken, zodat hij jouw feest kan doen slagen. Bij onduidelijkheden zal hij – enkele dagen voor het evenement – met u contact opnemen.

Praat de DJ de muzieknummers aan mekaar?

Wij herleiden dit tot het absolute minimum. Dit is een fundamenteel verschil met radio dj’s die in feite hoofdzakelijk presentator zijn. Deze presentatie draagt echter geenszins bij tot de kwaliteit of de ambiance op uw feest. Daarom beperken wij ons tot het aankondigen van uiterst noodzakelijke boodschappen of wanneer onze presentatie een duidelijke toegevoegde waarde geeft aan uw feest (bvb. inleidende presentatie voor een act of artiest).

Wat als de DJ onverwacht niet kan die dag door bvb. ziekte of een ongeval?

Wanneer u in zee gaat met Partydj, kan u op uw beide oren slapen. Wij hebben steeds meerdere DJ’s in reserve staan, en kunnen zeer snel een evenwaardig alternatief vinden. Bij ons vormt dit nooit een probleem.

Draaien jullie ook achtergrondmuziek tijdens de receptie of de maaltijd?

Onze DJ’s beginnen hun dj-set op het vooraf afgesproken uur. Meestal begint de DJ (tijdens bvb. huwelijksfeesten) te spelen net voor het dessert, om dan stilaan op te bouwen naar de openingsdans en het feest zelf. In dit geval zal u zelf (of de zaaluitbater) instaan voor de achtergrondmuziek tijdens de receptie en het eetmaal. Indien u er echter voor kiest om ook de achtergrondmuziek door ons te laten verzorgen, verzoeken wij u om ons dit vooraf te laten weten zodat het aanvangsuur kan aangepast worden.

Wat met Sabam en de Billijke Vergoeding?

Op het brengen van muziek zijn auteursrechten verschuldigd.

Door muziek aan te kopen heb je het recht deze in familie kring te beluisteren (kortom: bij jou thuis). Het wordt publiek gebruik eens je de familie kring verlaat. En reken maar: als het er op aankomt wordt het begrip “familiekring” zeer eng geïnterpreteerd.

Onze DJ’s zijn in het bezit van een DJ-licentie om digitale muziek (via laptop, pc of andere drager) te mogen brengen voor een publiek. Volgens de huidige regelgeving mag iemand zonder deze licentie geen digitale muziek brengen op een publiek event.

Bij live-muziek ben je enkel verplicht om via Sabam langs te gaan. Dat verandert enigszins wanneer het gaat om een DJ set of een karaoke. In deze gevallen moet je zowel bij Sabam als de Billijke Vergoeding passeren. Zo niet, riskeer je beboet te worden.

In de praktijk loopt het echter niet zo’n vaart.

Trouwfeesten, communiefeesten, doopfeesten en jubilea worden “niet geviseerd” door de inningskantoren (maar vallen wel onder de aangifte plicht). Verjaardagsfeesten zouden dan op hun beurt wel van vrijstelling genieten. Begrijpe wie begrijpen kan. Gezien het ganse gebeuren vrij complex is, raden we toch aan om zich tijdig in verbinding te stellen met het lokale inningskantoor. Better safe, than sorry.

Fuiven, feesten, eetfestijnen en buiten evenementen hebben nooit een vrijstelling.

Kan een artiest, entertainer of muziekgroep gebruik maken van jullie apparatuur?

Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Het is dan wel noodzakelijk dat de artiest een lijstje opstelt met de gewenste apparatuur (de zogenaamde “technische fiche”). U speelt ons dit door, en wij passen – indien nodig – onze offerte aan. Onze DJ kan dan op voorhand contact opnemen met de artiest voor praktische afspraken.

Is er een mogelijkheid om spelletjes te doen of acts tussendoor te voorzien?

Uiteraard, maar … je moet er steeds rekening mee houden dat elke onderbreking van het feest de sfeer niet ten goede zal komen, hoe goed dit intermezzo ook moge zijn. Daarom vragen we om sketches of acts in het begin van de avond te voorzien, als “opwarmer” voor het eigenlijke dansfeest. Spelletjes organiseren raden wij echter ten zeerste af, aangezien dit door vele gasten als storend kan worden ervaren.

Blog

Lees zeker deze interessante weetjes op onze blogpagina’s

Wat kost een DJ nu eigenlijk?

Wat kost een DJ nu eigenlijk?

Hoe wordt de prijs van een DJ bepaald? Als professionele DJ is het gebruik van degelijke professionele apparatuur zeer belangrijk. Een indrukwekkende samenhangende lichtshow, samen met een warm zaalvullend geluid, zullen jouw gasten zeker kunnen bekoren. Of het nu om...

Lees meer
Hoe zullen evenementen er uit zien na Corona?

Hoe zullen evenementen er uit zien na Corona?

Vanaf maandag 2 november geldt in België een ‘verstrengde lockdown’. Niet-essentiële winkels zijn opnieuw open sinds 1 december. Café’s, restaurants & feestzalen houden de deuren gesloten. Je mag thuis maximaal 1 persoon ontvangen (vast knuffelcontact gedurende 2...

Lees meer
Glow In The Dark Sport of Blacklight Sport

Glow In The Dark Sport of Blacklight Sport

Tover jouw blacklight sport event of fitness event om in een magische fluo sport avond. Door onze LED UV Cannons te combineren met enkele rollen Neon Gaffa Tape ziet jouw sporthal er totaal anders uit. Sporters en publiek zullen versteld staan van jouw glow in the...

Lees meer

Klaar om jouw ultieme feest te beleven?

Je kan onze apparatuur & DJ boeken voor jouw evenement doorheen gans Vlaanderen & België

Jouw Evenement Organiseren Zonder Stress?

Je kan er voor kiezen om onze apparatuur zelf af te halen in ons magazijn te Aalst. Je staat dan zelf in voor de correcte aansluiting ervan. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat alles correct opgeborgen terugkeert. Heb je echter te weinig ervaring of tijd om dit zelf te doen? Dan nemen we graag deze extra moeite uit je handen. Onze ervaren techniekers zorgen voor de aflevering, opstelling en ophaling van de gehuurde apparatuur. Deze extra service maakt het jou gemakkelijk en is dan ook elke cent waard. Zo kan je zorgeloos van jouw feest genieten.

Aaigem – Aalst – Affligem – Appels – Appelterre – Aspelare – Asse – Baardegem – Baasrode – Bambrugge – Bavegem – Beervelde – Berlare – Brussel – Buggenhout – Burst – Denderbelle – Denderhoutem – Denderleeuw – Dendermonde – Denderwindeke – Destelbergen – Dilbeek – Eichem – Erembodegem – Erondegem – Erpe – Gent –Gentbrugge – Geraardsbergen – Gooik  – Grimbergen – Gijzegem – Grembergen – Haaltert – Hamme – Heldergem – Hekelgem – Herdersem – Herzele – Hofstade – Iddergem – Impe – Kerksken – Lebbeke – Laarne – Lede – Lennik – Liedekerke – Lieferinge – Lierde – Lochristi – Lokeren – Mariakerke – Meerbeke – Merelbeke – Meise – Meldert – Merchtem – Mere – Meise – Mespelare – Moerzeke – Moorsel – Nederhasselt – Neigem – Nieuwerkerken – Ninove – Okegem – Oordegem – Oosterzele – Opdorp – Opstal – Opwijk – Ottergem – Oudegem – Outer – Overmere – Papegem – Pollare – Ressegem – Roosdaal – Schellebelle – Schoonaarde – Serskamp – Sint-Antelinks – Sint-Gillis – Sint-Martens-Latem – Sint-Niklaas – Sint-Pieters-Leeuw – Smetlede – Ternat – Temse – Tervuren – Uitbergen – Vilvoorde – Vlekkem – Vlierzele – Voorde – Wanzele – Welle – Wemmel – Wetteren - Wichelen – Wieze – Woubrechtegem – Zele – Zelzate – Zottegem – Zwijnaarde – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Antwerpen – Vlaams Brabant

Partydj is ook te vinden op www.entertainment-info.be en via de Feestwijzer website.