PA-Systemen Huren | Professionele Geluidsinstallatie Verhuur.

Verhuur van geluidsinstallaties voor optredens & PA in Aalst, Oost Vlaanderen

Verhuur van geluidsinstallaties voor optredens & PA

Voor het zwaardere werk verhuren we PA-systemen van de RCF TT+ reeks. Deze behoren tot de beste geluidsinstallaties op de pro audio markt.

Ben je eerder op zoek naar fullrange speakers voor kleinere events?

Geluidsinstallaties huren voor band, concert of fuif?

Wil je een professionele geluidsinstallatie huren? Dan is vooral de kwaliteit en de geluidsdruk belangrijk. RCF TT+ High Definition Touring and Theatre is een reeks professionele luidsprekers die zijn gelijke niet kent.

Wij verhuren deze muzieksinstallaties voor grotere feesten, fuiven, concerten en live events.

Je kan jouw gehuurde PA-systeem zelf afhalen in ons magazijn te Erondegem (Erpe-Mere). Heb je hier echter geen tijd of de nodige ervaring voor? Vanuit onze thuisbasis te Aalst bedienen onze techniekers live evenementen & optredens doorheen Vlaanderen en België.

Heb je nog vragen of kunnen wij je adviseren om de juiste keuze te maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder.

PA systemen & geluids installaties huren

Pro audio apparatuur huren

RCF TT+ PA geluidssystemen

Onze PA-systemen van RCF kunnen zich gerust meten met de grote A-merken (Nexo, D&B, JBL Pro, L Acoustics, Meyer Sound, enz).

Toch werd bij het unieke ontwerp van de TT+ reeks zeer veel zorg besteed aan een ongekende heldere klank en een performante bass weergave binnen een super compacte behuizing.

RCF heeft er dan ook al jarenlange research opzitten vooraleer ze deze speaker lijn uitbrachten. Ze zijn dus zeker niet aan hun proefstuk toe. Reeds sinds de geboortejaren van actuele A-merken stonden zij steevast in voor de ontwikkeling en productie van diens kwalitatieve componenten.

Verschil tussen conventioneel PA systeem en line array speakers huren

 • Een conventioneel PA systeem bestaat meestal uit een aantal luidsprekers die men naast of op het podium bovenop mekaar stapelt. Elk van deze klankkasten vervult een specifieke functie.
  Subwoofers zorgen voor de lage tonen en de druk.
  Voor de midden en hoge tonen gebruikt men top-speakers.
  Zo een muziekinstallatie huren doet het vooral goed in kleine tot middelgrote zalen en kleine open lucht evenementen. Een fuifset dus, die ook dienst doet als geluidsinstallaties voor bands en artiesten.
 • Een line array wordt in de volksmond ook wel eens banaan genoemd. Het PA-systeem heeft deze roepnaam gekregen door de specifieke vorm van de geluidsinstallatie.
  Hier worden deze speciale speakers namelijk onder mekaar gehangen of “gevlogen” vanop grote hoogte. Ze worden onder een optimale spreidingshoek opgehangen om zo een ruim en kwalitatief bereik te hebben over een grote ruimte.
  Deze combinatie zorgt voor een professioneel geluid en mag je eigenlijk beschouwen als het beste PA systeem dat momenteel op de markt is.
  Je ziet deze line array PA-systemen regelmatig aan het werk tijdens grote openlucht festivals en in concertzalen.

Wat(t) zeg je?

Hoeveel watt heb ik nodig voor mijn evenement?

In onze prijslijst hebben wij enkele pakketten luidsprekers voor jou samengesteld. Een professionele muziekinstallatie huren omvat ook de kennis van het aantal mensen die je hiermee aankan.

Het aantal personen dewelke deze geluidsset aankan werd uitgedrukt “max. X/Y personen”, waarbij de bepalende factoren als volgt werden voorzien:

 • X = aantal personen bij een allround feest, gemengd publiek
 • Y = aantal personen bij een jongerenfuif of concert

Afhankelijk van het type event, kan je het maximum aantal personen vrij eenvoudig zelf inschatten.

 • een trouwfeest of een bedrijfsfeest (waar er dus eet- en/of sta tafels aanwezig zijn): 1 persoon per 1,5 m2
 • fuiven of verjaardagsfeesten (geen tafels aanwezig): 1 persoon per 1 m2

Goedkopere geluidsinstallatie met even veel watts gevonden bij een collega?

Wie er echt in gelooft dat hij met goedkope geluidsinstallaties evenveel geluidsdruk kan produceren komt meestal bedrogen uit.

Bij het vergelijken van professionele geluidsinstallaties met de (soms goedkopere) concurrentie moet je steeds rekening houden met enerzijds het RMS-vermogen van de luidsprekers, en anderzijds de maximale dB-output. Dit zijn de enige waarden die de kracht van de installatie daadwerkelijk weergeven.

Besef steeds dat je, om bijvoorbeeld met je PA-set rond de 100dB een verhoging van 3dB wil realiseren, het vermogen (watts) van de goedkope installatie zal moeten verdubbelen! Bij line array PA systemen is dit zelfs 6dB.

Zo wordt goedkoop al snel “dure koop” natuurlijk.

Hoe hard mag de geluidsinstallatie gaan tijdens mijn event?

Toelichting bij de Vlarem milieunormen

Sinds 01 januari 2013 zijn (zowel kleine als grote) evenementen en feestlocaties onderworpen aan bijkomende vereisten inzake geluidsnormen.

Een samenvatting van deze regelgeving vind hier terug.

Op deze website van de Vlaamse Overheid vind je de volledige onderrichtingen terug.

Waarom zou je een professionele geluidsinstallatie huren bij PartyDJ?

Kwaliteit & Service

We werken enkel met goed onderhouden topmateriaal. We volgen de nieuwste trends op de markt. Onze professionele medewerkers hebben allen een jarenlange ervaring in het vak. Samen zorgen we er voor dat jouw evenement een topper wordt.

Feestverhuur op jouw maat

We denken met je mee over de organisatie van jouw feest of evenement. Van concept tot planning en uitvoering. Wij voorzien alle nodige apparatuur. Indien gewenst staan we ook in voor de techniek & entertainment. Zo kan jij zorgeloos genieten van je feest.

24/7 Technische ondersteuning

Niets is zo vervelend dan apparatuur die niet werkt. Helaas gebeurt dit wel eens. Techniek of menselijk handelen liggen meestal aan de basis. Daarom blijven we standby tijdens jouw evenement. We vinden snel de gepaste oplossing.

Ben je op zoek naar een specifiek item of een oplossing op maat? Wij denken graag met je mee.

Sommige evenementen vereisen net wat meer creativiteit dan andere. Laat ons weten hoe je jouw evenement ziet. We denken graag met je mee. Indien nodig doen we beroep op de know-how en het huuraanbod van onze lokale vaste partners. We doen er alles aan om jouw evenement tot in de puntjes af te werken. Geheel volgens jouw wensen.

Bekijk ook onze allround DJ Formules

Klaar om Jouw ultieme feest te beleven?

Sinds 1997 beleven onze klanten onvergetelijke evenementen.

Jouw feest is & blijft onze passie.

Ons Kantoor

Capucienenlaan 104
9300 Aalst
Oost-Vlaanderen (BE)

Routebeschrijving
Bezoek: enkel na afspraak.

Contacteer Ons

info{@}partydj.be
(+32) 486-963 031

Openingsuren

Elke dag tussen 8u30 & 19u30.
Magazijn: enkel na afspraak.